%ce%ba%cf%8e%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%82_%ce%bc%ce%b5%ce%bd%cf%84%ce%ae%cf%82
Ο ηθοποιός Κώστας Μεντής γεννηθηκε στην Αμφιλοχία το 1913. Ηθοποιός (κωμικός «τυπίστας») αδελφός του Σπήλιου Μεντή. Μεταξύ άλλων, πήρε μέρος σε μουσικά έργα και επιθεωρήσεις, συνεργαζόμενος με γνωστούς πρωταγωνιστές του Χώρου («Το ρομάντσο μιας καμαριέρας», «Ομόνοια πλατς-πλουτς», «Της κακομοίρας», «100.000 δολάρια», «Γελάτε ανένδοτα», «Φωνή λαού». κ.λπ.). Περιόδευσε και εκτός Ελλάδος (Αυστραλία, ΗΠΑ) με τον Θίασο του Κ. Χατζηχρήστου.

Πλούσια είναι και η συμμετοχή του στον Ελλ. Κινηματογράφο. Ήταν θείος της ηθοποιού Νένας Μεντή και του επίσης ηθοποιού Χρήστου Βαλαβανίδη. Ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος, που έκανε συνεχώς πλάκες, ενώ από το πρωί ως το βράδυ, έλεγε ανέκδοτα κάνοντας τον, πάντα το επίκεντρο της παρέας. Πέθανε στις 27 Νοεμβρίου 1983.

Φιλμογραφία
Ο Θανάσης στη Χώρα της Σφαλιάρας (1976)
Μεταμορφώσεις (1975)
Ενας νομοταγης Πολιτης (1974)
Ο άνθρωπος που έτρεχε πολύ (1973)… δημόσιος υπάλληλος
Ο Τσαρλατάνος (1973)…γιατρός χωριού
Ο Πατούχας (1972)
Ζητείται επειγόντως γαμπρός (1971)… περιφερόμενος μουσικός
Θύμιος Εναντίον Τσίτσιου (1971)
Τι κάνει ο άνθρωπος για να ζήσει (1971)… Ποδονιφτέας
Διακοπές στο Βιετνάμ (1971)…πελάτης ταβέρνας
Ξένοιαστος Παλαβιάρης (1971)
Ένα μπουζούκι αλλοιώτικο απ’ τ’ άλλα (1970) … επιθεωρητής
Ο αχαΐρευτος (1970)…Σπύρος Βαρδατρίχας
Ένα Βέγγος για όλες τις δουλειές (1970) … πελάτης ταβέρνας
Ο Θανάσης, η Ιουλιέτα και τα λουκάνικα (1970) … Πολύκαρπος Πολυκάρπου Ένα ασύλληπτο κορόιδο (1969)… Σταμάτης
Γαμπρός από τη Γαστούνη (1969)
Θου – Βου, φαλακρός πράκτωρ, επιχείρηση: γης μαδιάμ (1969)
Θα κάνω πέτρα την καρδιά (1968)
Οι μνηστήρες της Πηνελόπης (1968)… περιπτεράς
Ένας απένταρος λεφτάς (1967)…τρελός πράκτωρ
Βοήθεια ο Βέγγος, φανερός πράκτωρ 000 (1967) … καθηγητής
Πάρε κόσμε (1967)… Αρίστος
Καλώς ήρθε το δολάριο (1967) … Γρηγόρης, πορτιέρης σε καμπαρέ
Πράκτωρ Κίτσος καλεί… Γαστούνη (1967)…Μπακατσούλας
Σήκω χόρεψε συρτάκι (1967)
Ησαΐα χόρευε (1966)… καφετζής
Ο παπατρέχας (1966)… Αβεσαλώμ Ελευθερίου
Μοντέρνα Σταχτοπούτα (1965)… Μήτσος
Ο ουρανοκατέβατος (1965)…νεοφερμένος στον παράδεισο
Είναι ένας Τρελλός Τρελλός Τρελλός Βέγγος (1965)…διευθυντής ορχήστρας
Ο εαυτούλης μου (1964) … Φώτης
Μια Βδομάδα στον Παράδεισο (1964)
Κάθε Λιμάνι και Καημός (1964)
Διωγμός (1964) … γραμματέας
Της κακομοίρας (1963)… Ανδρέας
Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης (1963)… πελάτης φαρμακείου
Ο αδελφός μου ο τροχονόμος (1963)
Ο Καζανόβας (1963)
Ο κύριος Πτέραρχος (1963)… επισμηνίας, με μυωπία
Τρελοί πολυτελείας (1963) … ταχυδρόμος
Το τυχερό παντελόνι (1963)
Το τεμπελόσκυλο (1963) … φαρμακοποιός
Η νύφη το έσκασε (1962)… Μήτσος Σκορδαρέας
Ο άντρας της γυναίκας μου (1962)
Οι γαμπροί της Ευτυχίας (1962)
Ο ταξιτζής (1962)
Η Αθήνα τη Νύχτα (1962)…ο ίδιος
Το πιθάρι (1962) … Μήτσος
Το Παιδί της Πιάτσας (1961)…Λουκιανός
Ένας Δον Ζουάν για κλάμματα (1960)
Κρουαζιέρα στη Ρόδο (1960)
Ηδονή και Πάθος (1960)
Ανθισμένη αμυγδαλιά (1959)
Οσο Υπάρχουν Γυναίκες (1959)
Επιστροφη απο το Μετωπο (1959)
Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας (1958)
Της νύχτας τα καμώματα (1957)
Η καφετζού (1956)… πελάτης με άπλυτα
Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο (1955)
Προ Παντός Ψυχραιμία (1955)
http://greekactor.blogspot.gr/

Διαφήμιση

Αφήστε ένα σχόλιο

Τελευταία νέα - Επικαιρότητα