%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%831
Στον Αστακό την δεκαετία του ’50 άκμαζε το θαλάσσιο εμπόριο με μικρά φορτηγοεπιβατικά πλοία τα οποία μετέφεραν και επιβάτες. Ξακουστά πλοία της εποχής εκείνης ήταν ο θρυλικός Γλάρος του εφοπλιστή Καβουνίδη , το LUCIDA του Κεφαλλήνα εφοπλιστή Τυπάλδου καθώς και κάποιο Έλενα.
Αυτά εκτελούσαν θαλάσσια γραμμή Αστακός – Πειραιάς για μεταφορά εμπορευμάτων κυρίως καθώς και επιβατών.

Τα πλοία αυτά είχαν τα αμπάρια τους στα πλώρα τους ενώ προς το πρυμναίο μέρος τους υπήρχαν καμπίνες για τους επιβάτες. Μετέφεραν όλων των ειδών τα εμπορεύματα. Υπήρχαν καθημερινά δρομολόγια ,Το Γλάρος απέπλεε το απόγευμα από τον Αστακό και έφτανε στο λιμάνι του Πειραιά τα χαράματα. Τα πλοία αυτά κυρίως μετέφεραν ζώα (γελάδια) και βελανίδι το οποίο ήταν κύριο προϊόν του Αστακού που χρησίμευε στην βυρσοδεψία ως βαφή.
%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%ba%ce%bf%cf%832
Όταν χρειάζονταν να μεταφέρουν ζώα ,πλέυριζαν στο μώλο και τα περνούσαν ένα-ένα στα αμπάρια του. Ήταν το πιο δύσκολο κάργκο (φορτίο) και το πιο απρόβλεπτο. Χρειάζονταν προσοχή και λεπτούς χειρισμούς όταν τα οδηγούσαν στα αμπάρια τους. Όλα αυτά πήγαιναν για τα σφαγεία του Πειραιά.
Υπήρξε κάποιο περιστατικό όπου σε πορεία εν πλω ,ένα γελάδι έπεσε στην θάλασσα και το ακολούθησαν όλα τα υπόλοιπα με αποτέλεσμα η θάλασσα να γεμίσει από δαύτα ,καθυστερόντας έτσι το δρομολόγιο και επιφέροντας ζημιές . Τα γελάδια θυμάμαι πρέπει να ήταν από το βωρό του Μακρή.
Το πλοίο Έλενα άφησε την τελευταία του ρότα στα νερά γύρω από τον κάβο της γλώσσας στη σημερινή θέση «άγκυρα» . Από λάθος εκτίμηση του καπετάνιου το Έλενα έσπασε πάνω στα βράχια της περιοχής . Η ονομασία του τοπονυμίου βγήκε από την άγκυρα του Έλενα που ξεκουράζονταν για κάμποσα χρόνια στο βυθό.

Τελευταία νέα - Επικαιρότητα