Διαβάστε περισότερα στην κατηγορία ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΑ ΝΕΑ

Ο προγραμματισμός του ΥπΑΑΤ για τις πληρωμές αγροτικών επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ θέλει έως το τέλος Οκτωβρίου και συγκεκριμένα πριν την Εθνική Εορτή της 28ης Οκτωβρίου να αρχίσει η άμεση καταβολή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης σε δικαιούχους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Συνολικά οι πληρωμές το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να φτάσουν τα 2,1 δις. ευρώ και μέχρι τέλος του έτους θα ανέλθουν σε 2,76 δισ. ευρώ. Στην προκαταβολή θα πληρωθεί το 70% της βασικής ενίσχυσης και θα ακολουθήσει η εκκαθάριση εντός του Δεκεμβρίου 2017.

Ο προγραμματισμός του ΟΠΕΚΕΠΕ θέλει η πληρωμή της «προκαταβολής» να αφορά περίπου 600.000 κατόχων Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης. Η εξέταση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ των 65.000 αιτημάτων μεταβίβασης ΔΒΕ έχει ολοκληρωθεί και κατά συνέπεια ο χρόνος που απομένει έως την πληρωμή είναι αρκετός.

Αυτοί που θα πρέπει να αναμένουν την εξόφληση του Δεκεμβρίου για να πληρωθούν, είναι όσοι έχουν αιτηθεί τη χορήγηση ΔΒΕ από το Εθνικό Απόθεμα. Οι 65.000 αυτοί παραγωγοί δεν θα πληρωθούν προκαταβολή, καθώς ο καθορισμός του ύψους των ΔΒΕ που θα λάβουν, συναρτάται και από τις πληρωμές των υπολοίπων ενισχύσεων.

Η εξόφληση της Βασικής Ενίσχυσης και του Πρασινίσματος αναμένεται στο τέλος Δεκεμβρίου λίγο πριν τα Χριστούγεννα.

dikaiologitika.gr

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Αφήστε ένα σχόλιο

comments

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search